BDI Personal Check
בנקים וספקי אשראי קונים נתוני אשראי ומוצרים נוספים מ- BDI Personal Check לצורך אישור או דחיה של בקשות להלוואות, קביעת תנאי ההלוואה (כלומר הריבית) וכן לצורך מעקב על מצבם הפיננסי של לווים פעילים.
BDI Personal Check מקבלת את המידע הפיננסי ממערכת נתוני האשראי של בנק ישראל. נתוני אשראי משלוש השנים האחרונות מעובדים ע"י BDI Personal Check לארבעה מוצרים שישמשו את הבנק וספקי האשראי בתהליך החיתום על ההלוואה:
- דוח ריכוז נתונים – דוח שמסכם את כל נתוני האשראי של הלקוח משלוש השנים האחרונות.
- דירוג אשראי – ציון פיננסי שמלמד על מוסר התשלומים של הלקוח. לדירוג של BDI Personal Check קוראים ,FICO BDI הטווח שלו נע בין 300 ל- 850. והוא שיקבע איזו ריבית ישלם הלקוח.
- חיווי אשראי הוא המלצה של BDI Personal Check האם לאשר את בקשת הלקוח להלוואה או לדחות אותה. במידה וקיימים במאגר נתוני אשראי שמעידים על כך שהלקוח אינו עומד בהתחייבויותיו, ההמלצה של BDI תהיה לא לאשר את בקשתו להלוואה, כלומר יהיה הלקוח יקבל חיווי אשראי שלילי.
- ניטור אשראי משמש ספקי אשראי לצורך מעקב אחר מצבם הפיננסי של לקוחות פעילים שכבר קיבלו הלוואה או אשראי.
BDI שלילי
לקוחות אשר יש עליהם נתוני אשראי שמעידים על בעיה מהותית במוסר התשלומים שלהם או בעיה פיננסית אחרת עלולים להיתקל במונחים כגון "BDI שלילי", "רישום שלילי BDI" ומונחים דומים. ברוב המקרים יתלוה למונחים אלו חיווי אשראי שלילי.
לקוח שמעוניין לדעת האם אכן קיים רישום שלילי שמונע ממנו לקבל הלוואה צריך מאוד להזמין דוח עצמי מ- BDI שהינו תמצית של דוח ריכוז הנתונים ממערכת נתוני האשראי. ניתן להזמין את הדוח בקישור זה.
דוח עצמי אמנם עולה כ- 36 ₪ (מעודכן לאוקטובר 20) אך נותן תמורה מצוינת. בניגוד לדוח ריכוז נתונים רגיל שמכיל הרבה מאוד מידע גולמי, דוח עצמי מציג את המידע בצורה גרפית וממחיש במבט אחד אילו נתונים מהווים בעיה..
כך נראה דוח עצמי של BDI Personal Check
את חיווי האשראי ניתן לדעת בעזרת המחוון בשם 'מובהקות לאי פרעון לעניין חיווי'. אם המחוון בתחום הירוק – חיווי האשראי תקין, אך במידה והמחוון בתחום האדום – סימן שחיווי האשראי שלילי!
שאר המחוונים מציגים נתונים מתחומים שונים בדוח. כל מחוון בתחום הכתום או האדום מציינים נתונים שליליים בדוח שעלולים להיות הסיבה לחיווי האשראי השלילי.
בנוסף למחוונים מכיל הדוח את דירוג האשראי (Fico BDI) והסברים על הגורמים העיקריים שהשפיעו עליו
האם BDI שלילי נשאר לכל החיים?
חד משמעית לא! החדשות הטובות לכל מי שיש לו רישום BDI הן שהרישום והמידע השליליים נמחקים אחרי שלוש שנים. כך, גם מי שהיו לו בעבר בעיות פיננסיות אך הצליח להשתקם מהן יוכל לצאת לדרך חדשה.
קישורים נוספים