B.D.I

b.d.iB.D.I (ביזנס דאטה ישראל) היא לשכת אשראי שמספקת לבנקים וספקי אשראי אחרים נתונים פיננסיים של אנשים פרטיים לשם הערכת סיכונים במתן הלוואות ואשראי

כאשר לקוח מבקש הלוואה, הבנק או ספק האשראי פונה ל- B.D.I ומזמין ממנה מידע פיננסי של הלקוח לצורך אישור או דחיית הבקשה. B.D.I מזמינה את המידע הפיננסי של הלקוח ממערכת נתוני האשראי של בנק ישראל ומעבדת אותו לשלושה מוצרים שיועברו לספק האשראי:

B.D.I שלילי
הביטויים B.D.I שלילי, רישום שלילי B.D.I, רישום B.D.I וביטויים דומים מציינים שקיים מידע שלילי שמעיד על בעיה במצבו הפיננסי של הלקוח ו/או מוסר תשלומים גרוע שלו שמונע ממנו לקבל הלוואה.

מונחים אלו מעט מטעים מאחר וכפי שהוסבר קודם B.D.I משתמשת במידע ממערכת נתוני האשראי של בנק ישראל לצורך הפקת דירוג האשראי וחיווי האשראי שלה.

לכן, חשוב להבין שלמרות מה שמשתמע מהשימוש מהמונח B.D.I שלילי – הרישום השלילי אינו ב- B.D.I אלא דווקא במאגר נתוני האשראי של בנק ישראל!

דוח B.D.I
כדי לבדוק מה הגורם ל- B.D.I השלילי יש לבדוק את נתוני האשראי בדוח ריכוז הנתונים ממערכת נתוני האשראי של בנק ישראל. לכל אחד מגיע לקבל דוח ריכוז נתוני אשראי בחינם, פעם בשנה.

לחלופין, עדיף להזמין דוח ריכוז נתונים (עצמי) דווקא מ- B.D.I. הדוח עולה כ- 36 ₪ נכון לאוקטובר 2020 וניתן להזמינו בקישור זה.

טיפ: דוח ריכוז הנתונים של בנק ישראל ישלח ישירות לאמייל, אך הדוח העצמי של BDI יוצג על המסך בלבד. כדי לשמור אותו למחשב יש ללחוץ על לחצן 'הורד דוח' בכותרת הדוח.

לקוח שמזמין את דוח ריכוז הנתונים שלו מ- B.D.I מקבל בנוסף דוח עצמי שהינו תמצית של דוח ריכוז הנתונים והוא מכיל בנוסף אליו:
 • תצוגה גרפית של נתוני אשראי שליליים
 • חיווי אשראי
 • דירוג אשראי והסבר בנוגע לגורמים שהשפיעו עליו

כך נראה דוח B.D.I:

דוח עצמי B.D.I

בחלקו הראשון של הדוח מוצגת תמצית נתוני האשראי של הלקוח בעזרת מספר אינדיקטורים ירוקים/אדומים. אינדיקטור אדום ירוק מצביע על נתוני אשראי טובים בעוד שאינדיקטור אדום מצביע על נתונים שליליים.

דוח עצמי B.D.I - אינדיקטורים

האינדיקטור 'מובהקות לאי פרעון לעניין חיווי' מהווה את חיווי האשראי של הלקוח. אינדיקטור ירוק מצביע על חיווי אשראי חיובי בעוד שאינדיקטור אדום מצביע על חיווי אשראי שלילי.

דוח עצמי B.D.I - אינדיקטור חיווי אשראי

בהמשך הדוח מוצג דירוג Fico BDI של הלקוח ולידו ההסבר בנוגע לגורמים שהשפיעו עליו.

דוח עצמי B.D.I - הסיבות לדירוג

לאחר שזוהו הנתונים השליליים בעזרת האינדיקטורים האדומים בדוח B.D.I כדאי לעבור לדוח ריכוז הנתונים כדי לבדוק האם המידע מדויק או שקיימות טעויות בנתונים. במידה וזוהו טעויות יש להגיש בקשה לתיקון מידע למערכת נתוני האשראי. הבקשה תיבדק בתוך 30 ימים ובמידה ואכן יש טעויות – המידע יתוקן.

האם B.D.I שלילי נשאר לכל החיים?
חד משמעית לא! החדשות הטובות לכל מי שיש לו B.D.I שלילי הן שהמידע השלילי מוגבל בזמן ונמחק בדיוק לאחר שלוש שנים.

נושאים נוספים