חברת BDI
כאשר לקוח מבקש הלוואה מנותן אשראי כלשהוא, נותן האשראי מבקש מחברת BDI לבצע עבורו הערכת סיכון של הלקוח. BDI מזמינה את נתוני האשראי של הלקוח ממערכת נתוני האשראי של בנק ישראל, מעבדת אותם לחיווי אשראי, דירוג אשראי ודוח נתוני אשראי ומוכרת אותם לנותן האשראי.
לקוחות רבים נתקלים במושג BDI בקונוטציה שלילית (BDI שלילי, רישום BDI, רישום שלילי BDI וכיו"ב), בד"כ כאשר בקשתם להלוואה לא אושרה.
בניגוד למשתמע ממושגים אלו, הבעיה של הלקוחות אינה ב- חברת BDI אלא דווקא במערכת נתוני האשראי של בנק ישראל. BDI אמנם משתמשת בנתונים מהמערכת אבל הנתונים אינם בשליטתה.
דוח BDI
כל אחד שמזמין את דוח ריכוז הנתונים שלו (עצמי) מ- חברת BDI מקבל בנוסף אליו גם דוח עצמי שמכיל:
1. תמצית של נתוני האשראי
2. חיווי אשראי
3. דירוג האשראי Fico BDI
4. הסבר לגבי הגורמים שהשפיעו על דירוג האשראי
ניתן להזמין את הדוח העצמי של חברת BDI בקישור זה תמורת כ- 36 ₪ (מעודכן לאוקטובר 20).
כך נראה דוח עצמי של חברת BDI
האינדיקטורים בחלקו הראשון של הדוח מציגים בצורה גרפית את תמצית נתוני האשראי של הלקוח. אינדיקטור בתחום הכתום או האדום מציין נתוני אשראי שליליים.
האינדיקטור 'מובהקות לאי פרעון לעניין חיווי' מציג את חיווי האשראי של הלקוח. אינדיקטור בתחום האדום מייצג חיווי אשראי שלילי!
מתחת לאינדיקטורים מופיע דירוג האשראי Fico BDI של הלקוח ובצמוד אליו הסבר מילולי לגבי הגורמים שהשפיעו עליו.
איך לבדוק דוח עצמי
יש להתחיל בבדיקת האינדיקטורים ולזהות את הנתונים השלילים בדוח. בהמשך יש לעבור לדוח ריכוז הנתונים ולבדוק ביסודיות את הנתונים השליליים בחיפוש אחר טעויות.
ככל שנמצאו טעויות בנתונים יש להגיש בקשה לתיקון מידע למערכת נתוני האשראי. מנהל המערכת יבדוק את הבקשה ובמידה והצדק עם הלקוח הנתונים יתוקנו.
האם BDI שלילי נשאר לכל החיים?
חד משמעית לא! כל הנתונים השליליים והחיוביים נמחקים אחרי שלוש שנים כך שגם מי שהיו לו בעיות פיננסיות בעבר אך הצליח להשתקם מהן יוכל לצאת לדרך חדשה.
קישורים נוספים
• דוח עצמי BDI
• בדיקת BDI לפי תעודת זהות