בדיקת BDI און ליין

בדיקת BDI און לייןבדיקת BDI און ליין קלה לביצוע, מהירה (פחות משתי דקות) וזולה. בסיומה תקבל מ- BDI את דירוג האשראי שלך, חיווי האשראי שלך, דוח עצמי (תמצית דוח ריכוז נתונים) וכן דוח ריכוז נתונים מקורי ממערכת נתוני האשראי של בנק ישראל.

כדי לבצע בדיקת BDI און ליין יש להזמין דוח עצמי מ- BDI בקישור הזה. בדיקת BDI און ליין עולה כ- 36 ₪ (מעודכן לאוקטובר 20), ובמידה וכבר ניצלת את זכותך השנה לדוח ריכוז נתונים חינם תידרש לשלם גם עבור דוח נוסף למערכת נתוני האשראי של בנק ישראל (כ- 31 ₪).

טיפ: דוח ריכוז הנתונים של בנק ישראל ישלח ישירות לאמייל, אך הדוח העצמי של BDI יוצג על המסך בלבד. כדי לשמור אותו למחשב יש ללחוץ על לחצן 'הורד דוח' בכותרת הדוח.

הדוח העצמי מכיל תמצית של כל נתוני האשראי שלך ממאגר נתוני האשראי של בנק ישראל, ויש לו שלוש יתרונות על פני דוח ריכוז נתונים רגיל:

  1. דוח עצמי כולל תצוגה גרפית של הנתונים (ובמיוחד הנתונים השליליים) כך שבמבט זריז ניתן לזהות היכן הבעיות הדוח.
  2. הדוח כולל את דירוג האשראי שלך (Fico BDI) והסבר מילולי על הגורמים העיקריים שהשפיעו עליו.
  3. הדוח כולל את חיווי האשראי שלך

כך נראה דוח עצמי BDI (דוגמא לדוח מלא ניתן להוריד בקישור זה):

בדיקת BDI און ליין

לאחר קבלת הדוח מומלץ לעבור על כל האינדיקטורים בחלקו הראשון של הדוח. אינדיקטור בתחום הירוק מסמן נתונים טובים שתורמים לדירוג אשראי טוב, בעוד שאינדיקטור בתחום הכתום או האדום מציין נתונים שליליים שמשפיעים לרעה על דירוג האשראי ומורידים אותו.

במיוחד חשוב לבדוק את האינדיקטור 'מובהקות לאי פרעון לעניין חיווי' שהינו למעשה חיווי האשראי. אם האינדיקטור בתחום הירוק – חיווי האשראי תקין, אך במידה והוא בתחום האדום – סימן שחיווי האשראי שלילי!

אינדיקטור חיווי אשראי

בנוסף לאינדיקטורים מומלץ לקרא את ההסבר לדירוג שמלמד על הגורמים העיקריים שהשפיעו עליו.

בדיקת BDI און ליין - הסיבות לדירוג

בדיקת הדוח
במידה וקיימים בדוח אינדיקטורים בתחום האדום או הכתום יש לבדוק את הנתונים המתאימים בדוח ריכוז הנתונים. אם יש טעויות בנתונים מומלץ להגיש בקשה לתיקון מידע. מנהל מערכת נתוני האשראי חייב לבדוק את הבקשה ובמידה ואכן יש טעות בנתונים הם יתוקנו או יוסרו ודירוג האשראי שלך ישתפר באופן מידי.

אם לעומת זאת הנתונים מדויקים לא ניתן להסיר אותם. כל הנתונים (חיוביים ושליליים) ימחקו באופן אוטומטי מדוח ריכוז הנתונים בחלוף שלוש שנים.

שיפור דירוג אשראי
בעזרת האינדיקטורים ניתן לגלות בעיות שניתנות לשיפור כגון אחוזי ניצול מסגרות, עודף כרטיסי אשראי, אובר-דרפט ועוד. שיפור נקודות אלו ישפר כמובן את דירוג האשראי.

קישורים נוספים