BDI שלילי

BDI שליליהמונח BDI שלילי מתייחס לתיעוד שלילי של ההיסטוריה הפיננסית שלך. אלפי אנשים שומעים מידי שנה מפקיד הבנק או מחברת האשראי שיש להם רישום שלילי ב BDI או שיש להם BDI שלילי ולכן הם לא יכולים לקבל הלוואה, לפתוח חשבון, להוציא כרטיסי אשראי או להזמין פנקסי שיקים.

BDI (ביזנס דאטה ישראל) היא לשכת אשראי שמעבדת ומנתחת מידע פיננסי של אנשים ומוכרת אותו לבנקים וחברות אשראי לצורך קבלת החלטות בנוגע לבקשות אשראי, הלוואות, פתיחת חשבונות וכיו"ב.

כאשר אומרים ללקוח שיש לו BDI שלילי מתכוונים למעשה להגיד לו שיש לו חיווי אשראי שלילי. שהוא המלצה של BDI לא לאשר את בקשת הלקוח להלוואה בהסתמך על העבר שלו משלוש השנים האחרונות, כלומר על נתוני האשראי שלו ממערכת נתוני האשראי של בנק ישראל.

יכולות להיות מספר סיבות ל- BDI שלילי כגון אי עמידה בהחזרי הלוואות, חשבון מוגבל, מספר רב של שיקים שחזרו, תיקים בהוצל"פ וכיו"ב.

אז מה ניתן לעשות?
הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להבין מה בדיוק הנתונים שגורמים לחיווי אשראי שלילי. לצורך זה נדרש להזמין דוח עצמי מ- BDI. דוח עצמי הוא למעשה תמצית של דוח נתוני האשראי, אבל הייתרון הגדול שלו הוא בהצגה הוויזואלית של הנתונים.

ניתן להזמין את הדוח העצמי של BDI בקישור הזה. הדוח עולה כ- 36 ₪ (נכון לאוקטובר 20) ויחד אתו תקבל גם את דוח ריכוז הנתונים ממערכת נתוני האשראי.

טיפ: דוח ריכוז הנתונים של בנק ישראל ישלח ישירות לאמייל, אך הדוח העצמי של BDI יוצג על המסך בלבד. כדי לשמור אותו למחשב יש ללחוץ על לחצן 'הורד דוח' בכותרת הדוח.

כך נראה דוח עצמי:

דוח עצמי BDI

בחלקו הראשון של הדוח מוצגים אינדיקטורים שונים אשר ממחישים בצורה ויזואלית נתוני אשראי מחלקים שונים בדוח.

כל אינדיקטור בתחום האדום מסמן נתוני אשראי שליליים שעלולים לגרום לחיווי אשראי שלילי (BDI שלילי). במיוחד חשוב האינדיקטור שנקרא 'מובהקות לאי פרעון לעניין חיווי'. אם האינדיקטור הזה נמצא בתחום האדום – יש ללקוח בוודאות BDI שלילי (חיווי אשראי שלילי).

אינדיקטור חיווי אשראי

לאחר זיהוי הנתונים השליליים בעזרת האינדיקטורים מומלץ לבדוק האם הם מדויקים או שקימת טעות ברישום. לצורך כך יש לבדוק כל נתון ביסודיות בדוח ריכוז הנתונים, ובמיוחד את תאריכי הדיווח. טעות נפוצה יכולה להיות נתון שהיה צריך להיות מוסר מהדוח לאחר שלוש שנים אך עדיין מופיע בדוח בטעות.

אם נמצאו טעויות בנתונים שליליים יש להגיש בקשה לתיקון מידע. מנהל המערכת יבדוק את הבקשה ובמידה ואכן קיימת טעות – הנתונים יוסרו או יתוקנו ותהיה לכך השפעה מיידית על ה- BDI השלילי.

האם BDI שלילי הוא לכל החיים?
חד וחלק לא. כל מידע (חיובי או שלילי) מוסר מערכת נתוני האשראי בחלוף 3 שנים מתאריך דיווחו האחרון ומפסיק להשפיע על ה- BDI. כך מתאפשר לכל אחד לפתוח דף חדש.

נושאים נוספים