דוח עצמי בי די אי

דוח עצמי בי די איקל מאוד להזמין דוח עצמי בי די אי. הדוח עולה כ- 36 ₪ (נכון לאוקטובר 2020) ומתקבל בתוך כ- 2 דקות.

דוח עצמי בי די אי מכיל תמצית של כל נתוני האשראי ממערכת נתוני האשראי של בנק ישראל, ויש לו שלושה יתרונות על פני דוח ריכוז נתונים רגיל:

  1. דוח עצמי בי די אי כולל דירוג אשראי (Fico BDI)
  2. דוח עצמי בי די אי כולל חיווי אשראי
  3. דוח עצמי בי די אי כולל המחשה גרפית של הגורמים החשובים שהשפיעו על דירוג האשראי ומאפשר לזהות בעיות במבט אחד!

בנוסף לדוח העצמי מספקת בי די אי גם דוח ריכוז נתונים מלא ומקורי ממערכת נתוני האשראי.

כך נראה דוח עצמי בי די אי (דוגמא לדוח מלא ניתן להוריד בקישור זה):

דוח עצמי בי די אי

חשוב לזכור שרק למערכת נתוני האשראי של בנק ישראל מותר לאסוף נתונים פיננסיים של אנשים פרטיים. הנתונים נשמרים במאגר נתוני האשראי, ולשכות האשראי (בי די אי, דן אנד ברדסטריט וקו מנחה) מורשות להשתמש בהם להפקת דירוג אשראי, חיווי אשראי ודוח עצמי.

ניתן להזמין דוח עצמי בי די אי בקישור זה. מחיר הדוח כ- 36 ₪, ובנוסף לכך יש לשלם למערכת נתוני האשראי של בנק ישראל עבור הזמנת דוח ריכוז נתונים (דוח אחד חינם כל שנה וכ- 31 ₪ לכל דוח נוסף).

טיפ: דוח ריכוז הנתונים של בנק ישראל ישלח ישירות לאמייל, אך הדוח העצמי של BDI יוצג על המסך בלבד. כדי לשמור אותו למחשב יש ללחוץ על לחצן 'הורד דוח' בכותרת הדוח.

לאחר קבלת הדוח מומלץ לעבור על התצוגה הגרפית של החלקים השונים בדוח, כמו גם על ההסבר לדירוג אשר מציין מה הגורמים העיקריים שהשפיעו עליו.

דוח עצמי בי די אי - הסיבות לדירוג

מחוון בתחום הירוק מסמן נתונים טובים שתורמים לדירוג אשראי טוב, בעוד שמחוון בתחום הכתום או האדום מציין נתונים שליליים שמשפיעים לרעה על דירוג האשראי ומורידים אותו.

דוח עצמי בי די אי - מחוונים

במקרים אלו מומלץ לבדוק את הנתונים הגולמיים שבדוח כדי לזהות את הנתונים הבעייתיים.

כדאי במיוחד לשים לב למכוון 'מובהקות לאי פרעון לעניין חיווי' שמייצג את חיווי האשראי. מחוון בתחום האדום משמעותו חיווי אשראי שלילי.

אינדיקטור חיווי אשראי

במידה וקיימות טעויות בנתונים יש להגיש בקשה לתיקון מידע למנהל מערכת נתוני האשראי. המנהל חייב לבדוק את הבקשה ובמידה ואכן יש טעות בנתונים הם יתוקנו ודירוג האשראי ישתפר באופן מידי.

במידה והנתונים מדויקים לא ניתן להסיר אותם מהדוח. הנתונים ימחקו באופן אוטומטי בחלוף שלוש שנים.

כמובן שבמידה וקיימים בדוח נתונים שליליים שניתנים לתיקון כגון אחוזי ניצול של מסגרות, אובר-דרפט וכיו"ב ניתן לשנות נתונים אלו ובהתאם לשפר את דירוג האשראי.

נושאים נוספים