בדיקת בי די אי

בדיקת בי די איבדיקת בי די אי קלה לביצוע, מהירה וזולה. בסיום הבדיקה תקבל את דירוג האשראי, חיווי האשראי, דוח עצמי ודוח ריכוז הנתונים שלך.

בי די אי הינה לשכת אשראי שמספקת לבנקים ונותני אשראי כלים להערכת סיכונים הקשורים במתן אשראי והלוואות לאנשים פרטיים.

כל נתוני האשראי של האזרחים שמורים במערכת נתוני האשראי של בנק ישראל. כאשר לקוח מבקש הלוואה, ספק האשראי פונה ל- בי די אי לבדיקת הלקוח. בי די אי מזמינה את נתוני האשראי של הלקוח ממערכת נתוני האשראי ומעבדת אותם לשלושה מוצרים:
 • חיווי אשראי
 • דירוג אשראי
 • דוח נתוני אשראי

גם לקוח פרטי יכול לבצע בדיקת בי די אי של עצמו. למעשה, לכל אחד שמתכנן לקחת הלוואה מומלץ לבצע בדיקת בי די אי לפני בקשה ההלוואה כך שבמידה וקיימות בעיות ניתן לטפל בהן מבעוד מועד, לשפר את הסיכויים לאישור ההלוואה ולקבל תנאים טובים יותר.

כדי לבצע בדיקת בי די אי יש להזמין דוח ריכוז נתונים (עצמי) דרך בי די אי בקישור זה. הבדיקה עולה כ- 36 ₪ (נכון לאוקטובר 20) אך שווה את המחיר.

בסיום הבדיקה מקבל הלקוח דוח ריכוז הנתונים מבנק ישראל וכן דוח עצמי שכולל את דירוג האשראי Fico BDI וחיווי האשראי של הלקוח.

טיפ: דוח ריכוז הנתונים של בנק ישראל ישלח ישירות לאמייל, אך הדוח העצמי של BDI יוצג על המסך בלבד. כדי לשמור אותו למחשב יש ללחוץ על לחצן 'הורד דוח' בכותרת הדוח.

כך נראה הדוח העצמי של BDI:

דוח עצמי בי די אי

חלקו הראשון של הדוח (תמצית נתוני לקוח) מכיל אינדיקטורים שממחישים באופן ברור היכן קיימים נתוני אשראי שליליים. כל אינדיקטור בתחום הכתום או האדום מציין שללקוח יש נתוני אשראי שליליים שפוגעים בדירוג וחיווי האשראי שלו.

בדיקת בי די אי - אינדיקטורים

האינדיקטור בשם 'מובהקות לאי פרעון לעניין חיווי' מייצג את חיווי האשראי של הלקוח. אינדיקטור בתחום האדום מציין חיווי אשראי שלילי.

אינדיקטור חיווי אשראי

מתחת לאינדיקטורים מופיע דירוג האשראי של הלקוח ולצידו הסבר מילולי לגבי הגורמים העיקריים שהשפיעו עליו. חשוב מאוד להתייחס להסבר זה משום שהוא מונה את הנקודות העיקריות שדורשות שיפור!

דוח עצמי בי די אי - הסיבות לדירוג

לאחר שזוהו נתוני אשראי שליליים בעזרת האינדיקטורים מומלץ לבדוק אותם ביסודיות בדוח ריכוז הנתונים. הטעויות הנפוצות הן:
 • נתון שהיה אמור להימחק מהדוח לאחר 3 שנים אך עדיין מופיע בו
 • נתון שאינו שייך ללקוח ומופיע בדוח בטעות

במידה ונמצאו טעויות בנתונים יש להגיש בקשה לתיקון מידע למאגר נתוני האשראי. מנהל המאגר מחויב לבדוק את הנתונים בתוך 30 יום מקבלת הבקשה, ובמידה ואכן יש טעויות הן יתוקנו באופן מידי.

נתונים שליליים אך מדויקים אינם ניתנים להסרה. כל נתון נמחק מהדוח באופן אוטומטי בדיוק שלוש שנים מיום הדיווח או העדכון האחרון שלו.

לחלופין, חלק מהנתונים השליליים ניתנים לתיקון ושיפור מידי. לדוגמא:
 • משיכת יתר גדולה
 • חריגה ממסגרות אשראי
 • אחוזי ניצול גבוהים של מסגרות

טיפול בנתונים אלו ישפר באופן מידי את חיווי האשראי ודירוג האשראי של הלקוח.

קישורים נוספים