בדיקת BDI לפי תעודת זהות

בדיקת BDI לפי תעודת זהותבדיקת BDI לפי תעודת זהות קלה מאוד לביצוע, מהירה וזולה.

לכל מי שמתכנן לקחת הלוואה מומלץ מאוד לבצע בקידת BDI לפי תעודת זהות לפני שהוא מבקש הלוואה. למעשה, כדאי מאוד לבצע את הבדיקה לפחות כמה חודשים לפני כדי שיהיה מספיק זמן לטפל בבעיות במידה וקיימות כאלו.

כדי לעשות בדיקת BDI לפי תעודת זהות יש להזמין דוח עצמי BDI בקישור זה. הבדיקה עולה 36 ₪ (מעודכן לאוקטובר 20) ויתכן שיידרש להוסיף לסכום זה 31 ₪ נוספים עבור משיכת דוח ריכוז נתונים ממערכת נתוני האשראי של בנק ישראל.

טיפ: דוח ריכוז הנתונים של בנק ישראל ישלח ישירות לאמייל, אך הדוח העצמי של BDI יוצג על המסך בלבד. כדי לשמור אותו למחשב יש ללחוץ על לחצן 'הורד דוח' בכותרת הדוח.

הדוח העצמי של BDI מכיל תמצית נתוני האשראי ממאגר נתוני האשראי של בנק ישראל, ויש לו שני יתרונות עצומים על פני דוח ריכוז נתונים רגיל:

  1. הדוח העצמי כולל את דירוג האשראי (Fico BDI) והסבר על הסיבות לדירוג
  2. הדוח כולל את חיווי האשראי
  3. הדוח כולל תצוגה גרפית של הגורמים החשובים שהשפיעו על דירוג האשראי ומראה במבט אחד היכן קיימות בעיות בדוח!

בנוסף לדוח העצמי מקבלים גם דוח ריכוז נתונים מקורי ממאגר נתוני האשראי של בנק ישראל.

כך נראה דוח עצמי של BDI (ניתן להוריד דוגמא לדוח מלא בקישור זה):

בדיקת BDI לפי תעודת זהות - דוח עצמי

עם קבלת הדוח כדאי מאוד לעבור על האינדיקטורים בחלקו הראשון של הדוח שממחישים בצורה גרפית את נתוני האשראי.

בדיקת BDI לפי תעודת זהות - אינדיקטורים

אינדיקטור בתחום הירוק מסמן נתונים טובים שתורמים לדירוג אשראי טוב, בעוד שאינדיקטור בתחום הכתום או האדום מציין נתונים שליליים שמשפיעים לרעה על דירוג האשראי ומורידים אותו.

את חיווי האשראי ניתן לדעת בעזרת האינדיקטור בשם 'מובהקות לאי פרעון לעניין חיווי'. אם האינדיקטור בתחום הירוק – חיווי האשראי תקין, אך במידה והאינדיקטור בתחום האדום – סימן שחיווי האשראי שלילי!

בדיקת BDI לפי תעודת זהות - אינדיקטור חיווי אשראי

מתחת לאינדיקטורים מופיע דירוג האשראי ובצמוד אליו ההסבר על הגורמים העיקריים שהשפיעו עליו.

בדיקת BDI לפי תעודת זהות - הסיבות לדירוג

אם האינדיקטורים הצביעו על קיומם של נתונים שליליים מומלץ לבדוק אותם ביסודיות ולחפש טעויות בעזרת דוח ריכוז הנתונים כדי לזהות את הנתונים הבעייתיים.

אם זוהו טעויות בנתונים נדרש להגיש בקשה לתיקון מידע למנהל מערכת נתוני האשראי. המנהל חייב לבדוק את הנתונים ובמידה והם שגויים הם יתוקנו וישפיעו באופן מידי על דירוג האשראי.

במידה והנתונים מדויקים לא ניתן להסיר אותם מהדוח. הנתונים ימחקו באופן אוטומטי בחלוף שלוש שנים ויפסיקו להשפיע על דירוג האשראי.

כמובן שבמידה וזוהו בעיות שניתנות לשיפור (לדוגמא אחוזי ניצול של מסגרות, עודף כרטיסי אשראי, משיכת יתר וכיו"ב) ניתן לשפר נקודות אלו לצורך שיפור דירוג האשראי לפני בקשת ההלוואה.

נושאים נוספים