BDI
כאשר אתה מבקש הלוואה או אשראי מהבנק או ספק אשראי כלשהו, הבנק או ספק האשראי פונים ל- BDI טרם אישור ההלוואה ומזמינים דוח פיננסי, דירוג אשראי ו- חיווי אשראי שלך אשר יעזרו לבנק להחליט האם לאשר את ההלוואה, ובאיזו ריבית. BDI מזמינה את נתוני האשראי שלך ממערכת נתוני האשראי של בנק ישראל ומעבדת אותם לדוח, חיווי ודירוג אשראי.
חיווי האשראי של BDI הוא המלצה האם לאשר או לדחות את בקשתך.
דירוג האשראי של BDI הוא ציון שמסכם את כל הנתונים בדוח שלך. טווח הדירוג נע בין 300 ל- 850.
BDI שלילי
כאשר יש בדוח שלך נתונים שליליים שמונעים ממך לקבל הלוואה, יתכן ותתקל במונחים כגון 'BDI שלילי', 'רישום שלילי BDI, 'רישום BDI' ועוד.
חשוב להבין שלמרות מה שמשתמע – הרישום השלילי אינו ב- BDI אלא במערכת האשראי של בנק ישראל שהיא המקור לכל נתוני האשראי ש- BDI השתמשה בהם.
דוח עצמי BDI
כדי לדעת האם קיים רישום שלילי בדוח שלך יש להזמין דוח ריכוז נתונים (עצמי) מ- BDI בקישור זה. הדוח עולה כ- 36 ₪ נכון לאוקטובר 20 אך מהווה תמורה מצוינת למחיר.
כך נראה הדוח העצמי של BDI:
חלקו הראשון של הדוח מכיל מספר אינדיקטורים שמסכמים בצורה גרפית את נתוני האשראי. אינדיקטור בתחום הכתום או האדום מציין נתוני אשראי שליליים.
האינדיקטור 'מובהקות לאי פרעון לעניין חיווי' מייצג את חיווי האשראי שלך. אינדיקטור בתחום האדום מציין שיש לך חיווי אשראי שלילי.
מתחת לאינדיקטורים מצורף דירוג האשראי Fico BDI שלך ובצמוד לו הסבר מילולי לגבי הגורמים העיקריים שהשפיעו עליו.
האם BDI שלילי נשאר לכל החיים?
חד משמעית לא! החדשות הטובות לכל מי שיש לו רישום BDI הן שהרישום והמידע השליליים נמחקים אחרי שלוש שנים. כך, גם מי שהיו לו בעבר בעיות פיננסיות אך הצליח להשתקם מהן יוכל לצאת לדרך חדשה.
קישורים נוספים